Metode de depistare Infecții Malware

malware-infection-identifyFișierele malware (menite să realizeze sarcini malițioase asupra calculatoarelor infectate) din zilele noastre sunt adesea o durere de cap pentru majoritatea utilizatorilor de computere.

Mai jos vei găsi metode pentru a verifica infectarea cu malware a computer-ului tău:

  • Restartează calculatorul și apoi deschide o aplicație (ex: browser web). Încă aștepți ca aplicația sa pornească? Calculatorul tau poate fi infectat cu un fișier malware. Este o trăsătura comună a sistemelor infectate, deoarece toate tipurile de malware au tendința de a încetini calculatoarele.
  • Verifică hard disk-ul pentru activitate excesivă. Dacă luminița de la hard disk-ul calculatorului tău clipește foarte repede sau chiar stă aprinsă, pentru mult timp, este o șansă mare ca un fișier malware sa iși facă de cap prin sistemul calculatorului tău.
  • Inspectează mesajele tale media și email-urilecongratulations. Asigură-te că nu sunt mesage stranii. Dacă sunt mesaje dubioase există riscul ca tu să te fi infectat. Șterge imediat mesajul și apelează la un program de tip antivirus/ anti-malware pentru a curăța sistemul calculatorului.
  • Verifică dacă ai pe calculator programe necunoscute. Poți folosi Stratup Manager. Dacă găsești unul probabil este un malware. Înlătură-l imediat.
  • Observă programul tău antivirus/ anti-malware pentru comportament neobișnuit. 

 

Sursă oficială