Tutorial de instalare antivirus Avast

Acesta este un ghid pas-cu-pas în care este explicat cum se instalează Antivirusul Avast 2016 (versiunea gratuită), pentru sistemul de operare Windows. Cerințele de sistem pentru instalarea antivirusului sunt:

  • Sistem de operare Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8.7 SP1 / Vista / XP SP2 (pentru ambele ediții, de 32 și 64 biți);
  • Procesor Intel Pentium 4 / AMD Athlon 64, cel puțin;
  • 256 MB RAM, cel puțin;
  • 1.5 GB spațiu de stocare;
  • antivirusul Avast 2016 (versiunea 11) nu va funcționa pentru Microsoft Windows 95 / 98 / ME / 2000 / Server, precum și orice alt sistem de operare care nu este specificat mai sus;
  • aceste specificații de sistem sunt relevante pentru toate produsele Avast ( Free Antivirus, Pro Antivirus, Internet Security și Premier).

Accesați pagina oficială Avast și apăsați pe butonul de Download.Pas_1

Selectați tipul de produs dorit pentru instalare.Pas_2

După finalizarea descărcării porniți executabilul pentru a incepe instalarea. Pentru a instala direct antivirusul apăsați pe butonul de instalare. Daca doriți mai multe opțiuni legate de instalare accesați Customize.

Pas_4

În această etapă tot ceea ce trebuie să faceți este sa așteptați ca programul să se instaleze. În timpul acestei etape Avast descară toate fișierele necesare instalării, creează un punct de restaurare și copiază toate fișierele necesare, pe calculator. Durata acestui proces este de aproximativ 2-3 minute, în funcție de viteza la internet, dar vă puteți folosi calculatorul pentru alte activități în tot acest timp.Pas_5

Felicitări! Ați instalat programul antivirus. Continuați.Pas_7Aveți posibilitatea instalării antivirusului Avast și pentru smartphone.

Pas_8

Pas_9