Despre

Biroul Sisteme de Comunicații și Informatizare este parte din Compartimentul de Management a Informatizării și se ocupă, în mare, de asigurarea accesului la rețeaua academică ROEDUNET pentru personalul și studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași.

Echipa noastră este formată din persoane pasionate de acest domeniu. Această echipă își dedică timpul pentru a oferi servicii de calitate studenților din campusul studențesc Tudor Vladimirescu, Iași. Ca urmare a eforturilor depuse pană în momentul de față campusul beneficiază de o lățime de bandă 10GB, față de o lățimea de bandă de 1GB, după cum era in anul 2014. Fiecare cămin este conectat în mod direct, la Data Center, prin cabluri de fibră optică, astfel facilitând viteza.

Misiune:

Departamentul de management al informatizării are ca misiune managementul activităţilor privind sistemul informaţional al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi, în conformitate cu strategia hotărâtă la nivelul conducerii universităţii pentru introducerea şi dezvoltarea tehnologiilor informatice necesare în activităţile procesului de învăţământ şi cercetare. Departamentul de management al informatizării asigură punerea în execuţie a acelor hotărâri ale forurilor de conducere ale universităţii care privesc sistemul informaţional, hotărâri la a căror fundamentare a fost consultat şi DMI, sub toate aspectele care pot fi implicate – planificare, organizare, implementare. Departamentul de management al informatizării are ca obiectiv deservirea tuturor facultăţilor, departamentelor, precum şi serviciilor administrative ale universităţii în vederea utilizării eficiente a facilităţilor oferite de tehnologiile informatice.

 

Mai multe detalii in legatură cu Agenția ARNIEC/RoEduNet găsiți aici.